Finale Cabarette-ketet 2017

Cabarette-ketet is sinds 2014 het cabaretfestival van de Sittard-Geleen. De eerst volgende editie is in het voorjaar van 2019. Er zullen twee voorrondes zijn gevolgd door een finale. Eerste voorronde is op Zaterdag 16 februari 2019. Tweede voorronde is op zaterdag 23 maart 2019. De finale is op zaterdag 13 april 2019. Per voorronde kunnen maximaal 6 deelnemers meedoen. Inschrijven kan t/m zondag 20 januari 2019. Zie onder voorwaarden wat de voorwaarden zijn om mee te doen. Inschrijven doe je door het contact formulier op deze website in te vullen. Like ook onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/cabaretteketet/
Wanneer:
15 april 2017 @ 20:00 – 23:30 Europe/Amsterdam Tijdzone
2017-04-15T20:00:00+02:00
2017-04-15T23:30:00+02:00
Kosten:
Gratis

Zaterdag 4 maart 2017 was de eerste voorronde van Cabarette-ketet. Het was zeker spannend en er was veel talent. De twee kandidaten die door zijn naar de finale zijn Wim Janssens en Jules Keeris!

Zaterdag 25 maart was de tweede, en laatste, voorronde van Cabarette-ketet. Het was weer een erg gezellige en ook spannende avond. Maar er kunnen er maar twee door naar de finale… Of toch niet?! Yannick Noben en Sammy van der Vaart zijn doooooor! Maar ook de wild-card is in deze ronde gevallen en deze is voor Reza Rahimiyan.

De finale is vanavond, houd deze datum dus vrij want het wordt zeker weten spannend!

Kandidaten vanavond:

Wim Janssens
Na verschillende workshops improvisatietheater was Wim in 2014 door de microbe gebeten om zich op het podium te wagen. Het gevoel om een publiek aan het lachen te maken en zichzelf daarbij ook nog kostelijk vermaken bleken een goede combinatie. Najaar 2015 besloot hij dan gehoor te geven aan zijn drang om ook alleen een publiek te vermaken. Nu op 35-jarige leeftijd is hij een goed jaar bezig met stand-up comedy. Dit bracht hem in het najaar van 2016 tot in de Halve Finale van Humo’s comedy cup in België. Geduld is nooit zijn sterke kant geweest en zijn comedy is daar een spiegel van. Kortere moppen met een verhaalsausje erover. Het leven van elke dag als inspiratie en een levendige verbeelding om de spanning erin te houden.
Programma:
Net als bij vele leeftijdsgenoten komt er met het ouder worden ook een grotere bewustwording. Welke keuze’s maak ik helemaal zelf? Welke worden door “het leven” aangereikt? Met zelfrelativering voorop geeft dit een andere kijk op het heden en het verleden. In de spiegel zie ik een gewone man. Een man met een huis, een gezin een een stabiele baan. De ene noemt het sleur, de andere stabiliteit. De ene loopt ervan weg, de ander loopt gewoon mee. Ik probeer er vooral de humor in te zien.

Jules Keeris
Ik ben Jules Keeris (23 jaar) en ik ben momenteel derdejaarsstudent aan de Academie voor Theater in Tilburg. Daar volg ik de variant-voltijd-opleiding tot theatermaker/docent theater. In juni 2015 stond ik voor het eerst op het podium als cabaretier, nadat ik eerder wel eens typetjes deed en korte sketches maakte en speelde met (theater)vrienden. Na enkele optredens nam ik deel aan het Griffioen/Zuidplein Cabaretfestival in Amstelveen/Rotterdam. Hier haalde ik plotsklaps de halve finale, wat naar meer smaakte. Dit jaar won ik Pucks Talent Cabaret in Arnhem.

Mijn programma bevat persoonlijke verhalen over o.a. mijn vader, mijn geboortedorp en uitstapjes naar de sauna. Met een regelmatige kwinkslag naar de recente wereldproblematiek -compleet met AZC’s en terreurdreiging- en mijn visie daarop. Zonder pathetisch te worden: een korreltje zout doet wonderen.


Yannick Noben
Yannick komt uit Belgie. en is beroepsmilitair van hoofdberoep. Yannick is een beginnende Comedian maar heb in de finale gestaan van commeere comedycup winnaar van comedymania en derde plaats caval rire een Franstalige wedstrijd. Gehuwd en heeft een dochter van 3 en 4 jaar.
Programma:
Verschillen tussen vader zijn van een dochter en van een zoon.
Uitdagingen in een huwelijk met een militair
Uitdagingen in een huwelijk met de meest slechtste antwoorden mogelijk.
Verschil tussen een diploma halen in avondonderwijs en dagonderwijs.
Problemen bij alcoholgebruik en de effecten op een persoon.

Sammy van der Vaart
Ik ben een liefhebber van cabaret, maar heb er tot oktober 2009 (zelf) niks mee gedaan. Ik ben toen gaan deelnemen aan cameretten (inclusief een workshop) in Rotterdam, met het idee dat ik in Rotterdam toch niemand ken en dat ik door mijn Limburgse accent door niemand wordt verstaan. Dat idee ging in rook op omdat het grootste deel van mijn publiek, uit familie en kennissen bestond. Echter beviel het wel en ik ben hiermee doorgegaan tot circa 2011, met wat kleinere festivals. In 2011 stond ik in de finale van het Utrechts kleinkunst festival. Hieraan heb ik nog een rol overgehouden aan een televisieprogramma dat moppen in sketches verfilmpt (bonkers/komt een blondje bij de dokter). Door persoonlijke omstandigheden ben ik daarna enkele jaren gestopt. in mei 2016 ben ik weer begonnen met deelname aan parkstad cabaret festival. Ik had veel zenuwen en besloot dat ik weer meer podiumervaring moest opdoen. Dit doe ik door open podia te betreden en aan festivals deel te nemen, zo ook aan cabarette-ketet
Wat hobbymatig begon is uitgemond in een droom die steeds tastbaarder lijkt te worden.
Ik zal het programma “Lust en liefde” brengen.
In lust en liefde speel ik iemand die onzeker is en veel tegenslagen beleefd. Het gaat er om hoe deze persoon zich staande houdt en probeert om steviger in het leven te staan. Ik zie het als een soort gechargeerde versie van mezelf.

Reza Rahimiyan
Reza Rahimiyan moest 16 jaar geleden vanuit de theaterzaal in Iran naar Nederland vluchten. Hij was acteur en cabaretier, maar maakte een ‘foute’ grap met grote gevolgen. Nu probeert hij hier de draad op te pakken op het toneel. Reza heeft meerdere malen meegedaan aan cabaretfestivals met wisselend succes. Maar van opgeven heeft hij nog nooit gehoord!
Trots op Nederland Mijn voorstelling gaat over cultuurverschillen en grappige anekdotes met taal en aanpassing in en aan Nederland. Het is mij opgevallen dat Nederland zo’n zorgzaam en gastvrij land is. De buurman zorgt dat je op tijd op je werk komt en het benzine station verkoopt je geen gehaktbal als het ramadan is, terwijl je barst van de honger. En als je uitgenodigd wordt om te eten wordt je eerst gevraagd hoeveel aardappels je eet. Maar in Nederland moet je ook veel, zelfs leren “bevallen” en dat is als Iraanse man toch een zware bevalling! Gelukkig ben ik maar met één Nederlandse vrouw getrouwd, hoewel ik er van de Iraanse wet wel 5 mag hebben. Maar zoveel vrouwen leveren ook zoveel kopzorgen. Daar heb ik geen tijd voor nu ik zo’n bekende schilder ben geworden met belangrijke opdrachten…ik heb al genoeg aan mijn hoofd!

Deel dit: